16.3.2024. 13:59
0
Predstavnici Bošnjaka iz cijelog regiona okupili se sinoć na iftaru u Podgorici: Uskoro skup i u Sarajevu
Sinoć je u organizaciji Bošnjačke stranke u Podgorici upriličen iftar za predstavnike Bošnjaka, ali i za političke vrhove iz cijelog regiona. Sljedeći skup predstavnika Bošnjaka, prema informacijama Raporta, bit će održan i to uskoro.
Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, između ostalih, prisustvovao je pomenutom iftaru u glavnom gradu Crne Gore, "koji je priredio predsjednik Bošnjačke stranke mr. Ervin Ibrahimović u Podgorici za političke lidere i predstavnike Bošnjaka iz cijelog regiona".

"Gosti na iftaru bili su predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić, gradonačelnik Novog Pazara i šef delegacije Socijaldemokratske partije Srbije Nihad Biševac, Vahidin Melajac, predsjednik Gradskog odbora SDP Novi Pazar, delegacija SDA Sandžaka na čelu sa Salihom Hotom, predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Makedonije Munir Kolašinac, predsjednik Bošnjačke stranke Kosova i potpredsjednik Opštine Peć Mirzet Džogović sa članovima svojih delegacija", naborojao se ministar prisutne.

Dodao je da su, pored rukovodstva Bošnjačke stranke i predsjednika Opštine Rožaje i Gusinje, te SO Rožaje i SO Bijelo Polje, prisustvovali akademik Šerbo Rastoder i advokatica Azra Jasavić.

"Dogovoreno je da se okupljanja nastave i da po prvi put nakon dugo vremena zajedno otvorimo važne teme o statusu našeg naroda u regionu. Istinski sam uživao u tradicionalno toplom gostoprimstvu i domaćinu od srca zahvaljujem", poručio je Konaković na društvenim mrežama.



(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.