17.3.2024. 21:35
0
U BiH ukupno 158 ruskih državljana glasalo na predsjedničkim izborima
U Ambasadi Ruske Federacije u Sarajevu zatvoreno je biračko mjesto, gdje je danas na izborima za predsjednika Rusije glasalo 112 birača, rekao je savjetnik u Ambasadi Ruske Federacije za naučnu, kulturnu i humanitarnu saradnju Jurij Pičugin.

Pičugin je naveo da je u BiH na ovim izborima glasalo ukupno 158 ljudi, od kojih 46 prijevremeno, 9. marta u Banjaluci, a preostalih 112 danas u Sarajevu.

On je rekao da se izlaznost ove godine ne razlikuje puno od izlaznosti 2018. godine na predsjedničkim izborima kada je glasalo 166 birača.

"Danas je sve proteklo u mirnoj atmosferi i sve je bilo organizovano na najbolji mogući način", rekao je Pičugin i dodao da je biračko mjesto u Sarajevu zatvoreno večeras u 20.00 časova.

On je zahvalio strukturama bezbjednosti koje su vodile računa o tome da izbori proteknu bez incidenata.

Pičugin je naveo da je do 18.00 časova u Rusiji izlaznost bila veća od 74 odsto.

"Potpuni podaci u Ruskoj Federaciji biće objavljeni sutra, a mi ćemo rezultate objavljivati u realnom veremenu", rekao je Pičugin.

Prema preliminarnim podacima ruske Centralne izborne komisije, aktuelni predsjednik Rusije Vladimir Putin ponovo je pobijedio.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.