26.3.2024. 16:09
0
Šta se sinoć događalo u starom dijelu Sarajeva: Bačena bomba na ulicu, oštećeno nekoliko kuća
Stanovnike ulice Kreštalica u starom dijelu Sarajeva kasno sinoć probudila je snažna eksplozija, nakon što je bačena ručna bomba.

Mersiha Novalić, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), za Oslobođenje.ba kazala je da povrijeđenih nije bilo, dok je pričinjena materijalna šteta.

Prema njenim riječima, bomba je aktivirana u 2.50 sati, kada je putem telefona alarmirana i Policijska uprava (PU) Stari Grad.

- Nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu na asfaltnu podlogu. Tom prilikom pričinjena je materijalna šteta na nekoliko kuća, oštećeni su prozori i kapija, precizirala je portparolka Novalić.

Novalić je dodala da je o slučaju obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koji je događaj okarakterisao kao krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Kako saznaje portal Oslobođenje.ba, kašika od bombe pronađena je nedaleko od mjesta događaja, tačnije u ulici Sumbul česma.

Potraga za bombašima je u toku.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.