19.4.2024. 16:34
0
Bećirović u UN-u jasno poručio: 11. juli mora postati međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirovića obraća se na sjednici Ujedinjenih nacija na temu Rezolucije o Srebrenici.

On je kazao da niti jedan genocid nije bolje zadokumentiran od genocida u Srebrenici.

- Sud u Hagu je ostavio više od dva miliona dokumenata o ovom genocidu. Izrečene su kazne od oko 1.500 godina zatvora. Ujedinjene nacije su napravile grešku u BiH i Ruandi, jer se genocid desio pred njihovim očima, ne smije se dopustiti da naprave i grešku 2024. godine. 11. juli mora postati međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici - rekao je Bećirović.

Dodao je da prošlost se ne može promijeniti, nego da se misli na budućnost.

- Kultura sjećanja na genocid u Srebrenici ne smije biti kultura negiranja, nego argument da se nikada nikome ne bi ponovio - kazao je Bećirović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.