1.7.2024. 20:31
1
Sanja Vulić "oplela" po članici CIK-a: Kako će nakon ovoga prošetati Istočnim Sarajevom i RS-om? Ko radi protiv svog naroda i svoje republike, ostat će podanik i sluga"
Nakon što je danas u prostorijama Centralne izborne komisije BiH žrijebom odlučeno da peti delegat iz Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bude iz PDP-a čime je SNSD ostao na tri delegata, oglasili su se brojni predstavnici vladajuće koalicije iz RS-a.

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je članica CiK-a Vanja Bjelica Prutina "ispunila misiju koju joj je povjerio trojac nalogodavaca - Michael Murphy, Christian Schmidt i Mirko Šarović."

"Vježbala je i izvježbala Prutina izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača i zahvaljujem se izvorima iz krugova CIK-a na tačnim informacijama. Ono što mi ostaje nepoznanica i što nikada neću razumjeti jeste kako će Vanja Bjelica Prutina, nakon ovog 'poduhvata', koji najviše liči na skečeve iz legendarne 'Top liste nadrealista', prošetati Istočnim Sarajevom i RS!?", istakla je Vulić.

Ona je upitala i da li će Bjelica Prutina ikada shvatiti jedno - "ko radi protiv svog naroda i protiv svoje republike, a za račun zapadnih mentora ostaje podanik, sluga i, ono što je najgore, izdajnik i obilježena do kraja života."

"Vrla pravnica je samo u ovom svom 'prljavom' poduhvatu zanemarila nekoliko važnih činjenica. Јedna od njih je da je u Službenom glasniku BiH 8/23 objavljena Odluka sa imenima delegata u Domu naroda, dalje Član 3. Poslovnika o radu Doma naroda kaže da bi postao delegat treba održati sjednicu Doma naroda i dati svečanu izjavu. Tako je ova 'prepametna' pravnica Prutina 'previdjela' da su mandati dodijeljeni, a svečane izjave date, te mimo svih procedura, a po nalogu svojih mentora po svaku cijenu hoće žrijebom da 'izabere' delegata i 'ugura ga' u Dom naroda. Ne znam gdje, kako i koji Pravni fakultet je završila, ali i brucoši znaju da se procedure moraju poštovati, a ne kršiti i zakon i Ustav zarad sluganstva", naglasila je.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.