8.7.2024. 14:59
1
Novost na Međunarodnom aerodromu Sarajevo: Nema više neograničenog korištenja Kiss and Fly trake. Samo jednom u sat vremena ćete je moći koristiti
Međunarodni aerodrom Sarajevo izdao je saopštenje kojem se putnici i drugi korisnici usluga obaviještavaju o promjenama vezanim za korištenje parkinga u takozvanoj "Kiss and Fly" zoni, odnosno traci neposredno pred ulazom u aerodromsku zgradu.

“Poštovani putnici i korisnici usluga Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Obavještavamo Vas da od 10.07.2024. godine uvodimo vremensko ograničenje za korištenje Kiss and Fly trake. Ova promjena znači da će biti dozvoljen jedan prolazak sa vozilom u jednom satu”, saopšteno je.

Putnici i korisnici usluga aerodroma se mola da planiraju dolaske i odlaske u skladu s novim pravilima, kako bi se osigurao ugodniji i efikasniji boravak na aerodromu.

Inače, prema pisanju specijaliziranog portala ex-Yu Aviation, sarajevski aerodrom je među tri najbrže rastuća u regiji tokom ljetne sezone, a predviđa se kako bi trebao nastaviti bilježiti rekordne rezultate u broju putnika, s dodatnih 125.359 sjedišta tokom trećeg tromjesečja 2024. i s ukupnim predviđenim kapacitetom od 438.761 mjesta.

Rast je potaknut uvođenjem novih letova brojnih avio prijevoznika, predvođenih Ryanairom s dodatkom od 62.844 sjedišta, a slijede ga Pegasus Airlines, Air Arabia i Jazeera Airways.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.