5.10.2024. 9:09
1
Pokrenuta online peticija: Sredstva izdvojena za novogodišnji koncert preusmjeriti poplavljenim područjima
FOTO: N1
Na web stranici onlinepeticija.com pokrenuta je peticija za preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima.

- Dragi sugrađani, u svjetlu nacionalne tragedije i poplava koje su pogodile dijelove naše zemlje, smatramo da je prioritet pomoći našim sugrađanima koji su izgubili imovinu, domove, živote. Organizacija novogodišnjeg koncerta u Sarajevu je značajan kulturni događaj, ali s obzirom na trenutnu situaciju, pozivamo vlasti da preusmjere sredstva predviđena za ovaj koncert ka hitnoj pomoći i sanaciji štete u poplavljenim područjima - navedeno je.

Također je napisano da bi sredstva koja su predviđena za novogodišnji koncert mogla biti ključno korištena za obnovu oštećenih kuća, infrastrukture, kao i pružanje osnovnih potrepština ljudima koji su najviše pogođeni.

- Umjesto da slavimo dok naši sugrađani pate, možemo pokazati solidarnost i zajedništvo usmjeravanjem tih sredstava tamo gdje su trenutno najpotrebnija. Vjerujemo da ćemo kroz ovakav čin pomoći zajednicama da se što prije oporave - objavljeno je.

Naveli su i kako smatraju pogrešnim razmišljati o tome da se ovo moglo desiti bilo kome, jer smo mi jedno tijelo, jedna država.

Ova teška nesreća se već desila nama, a ne nekom drugom, nekom tuđem.

- Pozivamo sve koji dijele ovo mišljenje da potpišu peticiju i podrže ovu inicijativu. Vaš glas može napraviti razliku u životima onih koji su pogođeni ovim prirodnim katastrofama. Budimo solidarni i pokažimo da Sarajevo i cijela država uvijek stoje uz svoje ljude - objavljeno je.

Peticiju je dosad potpisalo preko 1.000 ljudi, a možete je pronaći ovdje. Kao što je poznato, najavljeno je da će na dočeku Nove godine u Sarajevu nastupiti Severina i Adi Šoše.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.