5.10.2024. 14:24
0
Vlada FBiH na vanrednoj konferenciji: “Danas ćemo razmatrati odluku o danu žalosti”
FOTO: Screenshot
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine organizovala je vanrednu press konferenciju povodom nacionalne tragedije koja nas je zadesila nakon što su poplave i odroni zemljišta odnijeli ljudske živote.

Na press konferenciji obratio se premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić:

"Humanitarna pomoć neka se proba dogovarati sa štabovima civilne zaštite, a ne individalno kako se ne bi stvorili dodatni problemi i nesreće.

Vlada FBiH će danas donijeti odluku u interventnoj novčanoj pomoći i na taj način bar za početak da riješimo nešto.

Materijalna šteta će se namiriti, ali ljudski životi ne mogu.

Napravili smo provjere što se tiče Federalne vlade, ministrica je kontaktirala Kamenolom. U Donjoj Jablanici ne bi bilo žrtava da nije bilo tog kamenoloma.

Ministrica je informisana od Kantonalnog ministarstva da je firma ta formirana nekad 2001. godine.

Vlada na prvom mjestu ima zadatak da osigura pomoć ugroženima. Vlada FBiH će danas razmatrati odluku u danu žalosti i uputiti je prema Vijeću ministara. Postoji izražena solidarnost u cijeloj Bosni i Hercegovini", rekao je Nikšić.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.