5.10.2024. 17:37
0
Jezivo svjedočanstvo iz Donje Jablanice: "Sa sestrom sam legla spavati. Svi su mi poginuli, ostala sam bez kuće"
Dan nakon katastrofe u susjednoj Bosni i Hercegovini spasilačke službe vode utrku s vremenom.

Traga se za desecima nestalih, a nezapamćene poplave, bujice, klizišta i odroni do sada su odnijeli najmanje 17 života.

Poharana su mnoga mjesta na području općina Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo. Najteže je pogođeno područje Donje Jablanice, više kuća je sravnjeno sa zemljom.

Alka Glušić iz Donje Jablanice u Bosni i Hercegovini podijelila je svoje potresno svjedočanstvo o gubitku članova obitelji u razornim poplavama koje su pogodile zemlju. Opisujući trenutke tragedije, Alka je ispričala kako je zajedno sa sestrom legla spavati, ne znajući što se događa. Ujutro ih je susjeda probudila s viješću o katastrofi.

'Brat, sestra, dvije nevjeste, brat i bratić, svi su poginuli, ostao je samo jedan sin', rekla je Glušić za Reuters, dodajući da se kuća njihove porodice potpuno srušila u poplavi. Emotivno je opisala osjećaj gubitka i ostavljenosti: 'Kako ću se osjećati? Četvero izgubiti, nemaš nikoga... Što da vam pričam?'

Jablanica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.