6.10.2024. 12:46
0
Krajem dana očekuje se potpuna stabilizacija hidrološkog stanja
Tokom dana očekuje se prestanak vanrednog hidrološkog stanja na cijelom vodnom području rijeke Save u FBiH, navodi se u informaciji o stanju vodostaja u 10 sati Agencije za vodno područje rijeke Save.

Na svim vodotocima bilježi se opadanje vodostaja. Obzirom da nisu prognozirane nove značajnije padavine, krajem dana očekuje se potpuna stabilizacija hidrološkog stanja.

"Povoljni vremenski uslovi očekuju se i u narednim danima, što će usloviti dodatnu stabilizaciju hidrološkog stanja.

Trenutno se jedino na rijeci Savi bilježi porast vodostaja, što je uzrokovano oticanjem vode sa cjelokupnog sliva.

Prema rezultatima simulacija, vodostaj će i u narednim danima biti u porastu, ali neće dostići vrijednosti pri kojima počinje redovna odbrana od poplava na području Odžačke i srednje Posavine", saopštila je Agencija.

Informacija o prognozi daje se na osnovu prognoziranih podataka padavina, tako da promjena vremenske prognoze može uticati i na prognozirano hidrološko stanje.

U slučaju značajnije promjene vremenskih uslova na vodnom području rijeke Save, Agencija će pravovremeno izdati obavještenje o prognozi vanrednog hidrološkog stanja.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.