21.1.2016. 19:17
0
Mourinho u politici: Javno podržao predsjedničkog kandidata u Portugalu
Fudbalski trener Jose Mourinho ušao je u svijet politike snimivši video poruku u kojoj podržava Marcela Rebela de Sousu, kandidata za predsjednika Portugala, javlja Anadolu Agency (AA).

Mourinho, koji je otpušten prije mjesec dana iz Chelsea, poručio je gledaocima:

"Ovo je prvi put da javno iznesem svoju podršku nekom od kandidata za predsjednika, jer mislim da Portugal mora napraviti pravi izbor kao nikada prije", prenose britanski mediji. 

Mourinho je otvoreno podržao kandidata desnog centra na nedjeljnim izborima.

"Imam jasno saznanje da nam je potreban pobjednik, ali ne samo pobjednik. Treba nam harizma, ujedinjenje pobjedničkog mentaliteta i harizme. Mislim da je to ono što je potrebno Portugalu u ovom trenutku. Dakle, bez ikakvih rezervi ja ću glasati za Marcela i uradiću to zato što sam uvjeren da je on pravi izbor za nas", kaže Mourinho u svojoj video poruci.

Rebelo de Sousa je bivši lider Socijaldemokratske partije Portugala, koji je donedavno imao svoj veoma popularan TV šou. Prema predizbornim anketama vodi ispred svog najvećeg rivala za predsjednika konzervativnog kandidata Aníbala Cavacoa Silve.

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.