22.1.2019. 9:36
0
Izdata naredba za privođenje: Sud se Milanom Kalinićem bavi godinu
Iako je i ranije dobivao kazne zbog bahate vožnje, glumac i voditelj Milan Kalinić nastavio je da se neprimjereno ponaša u saobraćaju i da pritom izbjegava kazne za takvu vožnju.
Prekršajni sud u Beogradu raspisao je dvije naredbe za privođenje Kalinića zbog neodazivanja na sudske pozive.


 
Kalinić je napravio dva saobraćajna prekršaja - prvi je bio prebrza vožnja u naseljenom mjestu, a drugi nepropisno pretjecanje, ali se nijednom nije odazvao na poziv suda radi izricanja presude i kazne.

- Prekršajni sud u Beogradu raspisao je dvije potrage za Milanom Kalinićem zbog neodazivanja na dva sudska poziva. Pošto su se pozivi svaki put vraćali i samim tim je bilo nemoguće locirati glumca, sudija je bio primoran da policiji da naredbu za njegovo privođenje - saznaje izvor za "Blic", i dodaje da ni policija nije imala više sreće:

 - Iako su nekoliko puta dolazili na Kalinićevu adresu da bi ga priveli zbog neodazivanja na sudske pozive, policajci nijednom nisu zatekli poznatog glumca kod kuće, niti se on ijednom pojavio na sudu u međuvremenu. Prva naredba za privođenje izdata je još u februaru prošle godine, a druga u septembru, tako da će za mjesec biti tačno godina koliko ga traže sud i policija i ne mogu da ga lociraju. Inače, Kalinić se u međuvremenu slobodno kreće i prisutan je u javnom životu, bilo da igra predstave ili gostuje na TV-u, ali prosto nikada nije kod kuće kada ga policija traži - kaže izvor upućen u cijeli slučaj.


Ipak Prekršajni sud donio je odluku da se glumac može samostalno javiti sudu zbog prekršaja određenim danima.

- Zbog nemogućnosti da ga locira i dovede na ročište, sudija Prekršajnog suda u Beogradu otvorio je mogućnost da se Kalinić sam javi sudu. Zbog prvog prekršaja - brze vožnje, glumac to može uraditi svake srijede od 10 do 13 sati, dok bi se za drugi prekršaj trebao javiti bilo kojegg četvrtka u istom intervalu - navodi izvor, i dodaje:

- Ipak, Milan se još nije pojavio na sudu, niti odazvao, pa odaje utisak da pokušava izbjeći izricanje kazne zbog neprimjerene vožnje i nepoštovanja saobraćajnih pravila - saznaje Blic.

(Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.