2.10.2019. 16:54
0
Meghan Markle tužila tabloid zbog objave privatnog pisma
Meghan Markle, supruga britanskog princa Harrya, tužila je list Mail on Sunday jer je objavio privatno pismo, a što je "protuzakonito", kazali su njezini odvjetnici.

Odvjetnički ured Schilings rekao je da je objava pisma "kampanja medijske grupe da objavi lažne i hotimično štetne priče o njoj i njezinu suprugu".

Glasnogovornik lista Mail on Sunday nije bio dostupan za komentar.

Schilings je objavio da troškove pravnog postupka plaćaju privatno vojvoda i vojvotkinja od Susexa što je titula koju nose princ Harry i Megan.

Princ Harry je u obrazloženju podizanja tužbe rekao je da je njegova supruga "postala najnovija žrtva britanskih tabloida koji vode kampanje protiv pojedinaca ne razmišljajući o posljedicama".

Podsjetio je na svoju majku kazavši da je već svjedočio što se događa kada ljudi koje voli postanu žrtve do te mjere 'roba' da ih drugi više ne promatraju kao stvarnu osobu.

"Izgubio sam majku i sada vidim da i moja supruga postaje žrtva nekih moćnih sila", rekao je.

Princeza Diana poginula je u prometnoj nesreći u Parizu 1997. kada su fotografi jurili za vozilom u kojem je bila, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.