5.11.2019. 16:17
0
Dragan Bjelogrlić na konferenciji za novinare: Napali su mog sina, ali prava meta bio sam ja
Glumac i producent Dragan Bjelogrlić rekao je danas na konferenciji za novinare da je njegov sin Aleksej prije 14 mjeseci izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je povrijeđen motociklista kome je slomljena noga, ali da nije tačno da je on nakon toga pobjegao sa lica mjesta, već je pozvao i sačekao hitnu pomoć koja je povređenog odvezla u Urgentni centar, dovezao se kući, a zatim je i prijavio nezgodu u Policijskoj stanici Vračar.

Bjelogrlić je na konferenciji za novinare rekao da su mediji do sada o njemu objavili 1.000 tekstova, ali da je ovo prvi put da javno reaguje zato što je napadnuta porodica odnosno njegov sin, koji ima 19 godina.

„Moj sin jeste izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je povrijeđen jedan čovek, ali niti ga je zgazio, niti je pobjegao sa lica mesta. Kasnije je pokrenut regularni sudski postupak. Nakon 14 mjeseci od tog događaja, a jedan dan od gostovanja kod Ivana Ivanovića, u noći premijere moje serije 'Senke nad Balkanom' pojavljuju se dva teksta koja stavljaju mog sina na stub srama, ali je svima jasno da sam ja meta”, kazao je Bjelogrić i dodao da je Aleksej bio uzeo njegov automobil bez njegovog znanja, prenosi Beta.

Bjelogrlić je rekao da je u međuvremenu dobio informacije i da se „spremaju tekstovi o njegovoj ćerki i o njemu i da će to tako ići u nedogled”.

„To su ustanovljene metode ućutkivanja i zastrašivanja slobodnomislećih ljudi. Ko god da to radi i stoji iza ovoga, nisam se uplašio. Ali ne dirajte decu i porodicu, ne samo meni već nikome, nijednoj javnoj ličnosti, to je gnusno i to se ne radi. Ja sam uvijek bio slobodan čovek, uvijek sam govorio šta mislim i to ću da radim i dalje, nećete me ućutkati ko god da ste”, rekao je Bjelogrlić.

Goran Draganić, pravni zastupnik porodice Bjelogrlić, odgovarajući na pitanje da li će biti pokrenuta tužba protiv dva medija koji su objavili poluistinite informacije o saobraćajnoj nezgodi koju je izazvao Aleksej Bjelogrlić rekao da je „u ovom trenutku najvažnije da cijela Srbija sazna istinu a da će odluku o tome da li će biti pokrenut sudski postupak porodica donijeti kasnije”.

Advokat je rekao i da je protiv Alekseja Bjelogrlića tada odbačena krivična prijava, ali da je cio postupak vođen isto kao prema bilo kom drugom tinejdžeru i građaninu Srbije i u skladu sa Krivičnim zakonom, kao i da je postupak okončan tako što je po nalogu javnog tužioca oštećenom isplaćeno 1.200 eura.

Podršku Draganu Bjelogrliću su svojim prisustvom na konferenciji za novinare dali i glumci Vesna Trivalić, Gordan Kičić i Viktor Savić, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.