24.11.2019. 21:34
0
Sjećate li se Nihadove Senade iz filma “Ovo malo duše”: Evo kako izgleda danas
“Ovo malo duše” je dramski film snimljen 1987. u režiji Ademira Kenovića a po scenariju Ranka Božića. Muziku je komponovao Esad Arnautalić. Priča je to o sazrijevanju dječaka u jednom zabačenom selu u Bosni, neposredno nakon 1945. godine. Obični događaji, kako smiješni, tako i tužni, smjenjuju se sa slikama prepunim nostalgije za nečim toliko bliskim, a toliko nedostižnim.

Sve se odvija u okviru familije udovca koji ima dosta djece, a koji su dobili novu maćehu i teško se prilagođavaju na novu situaciju. Među glavnim likovima je Nihad, dječak koji gaji simpatije prema Senadi.

Pred kraj filma, 14-godišnji Nihad se morao oženiti, ali ne sa Senadom nego s drugom djevojkom, koju mu je otac izabrao.

Mislim da svi mi koji smo gledali ovaj film smo navijali za Nihada i Senadu.

Evo kako Nihadova Senada, odnosno glumica Branka Bajić, izgleda mnogo godina kasnije, piše “Hayat“.


Branka Bajić

(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.