4.1.2020. 18:29
0
Victoria Beckham: Trebalo mi je puno godina da prihvatim svoje nesavršenosti
Victoria Beckham priznaje da sebe ne smatra lijepom, ali i da joj je trebalo mnogo vremena da prihvati svoje nesavršenosti.

Victoria Beckham ima život na kom joj zavide mnogi. Sa suprugom, fudbalskim asom Davidom Beckhamom, sa kojim je u braku 20 godina, ima četvoro djece – dvadesetogodišnjeg Brooklyna, tri godine mlađeg Romea, četrnaestogodišnjeg Cruza i osmogodišnju Harper. Na čelu je modnog biznisa koji se neprestano razvija, a okupirana je i proizvodnjom linije ekoloških kozmetičkih proizvoda. Njene modne i bjuti savjete prate žene širom svijeta bez pogovora i smatra se svojevrsnom modnom ikonom. Ipak, za najnovije izdanje modnog magazina “Harper’s Bazaar” priznaje da je, uprkos svemu što je postigla, dugo bila nesigurna i nezadovoljna sobom.

“Bila sam ambiciozna, poštovala profesore i radila. Uvijek sam bila borac. Nikada nisam bila prirodni talenat ni za šta. Kasnije sam uspjela zato što sam vjerovala da mnogo toga možeš postići ako vrijedno radiš. Nikada mi ništa nije došlo samo od sebe. Nikada nisam bila najpametnija, najbolja ni u čemu. Zato svojoj djeci uvijek govorimo da moraju da budu vrijedni, da vjeruju u sebe i tada će moći da postanu ono što žele. Radite, budite fokusirani, zahvalni i stvarno zapnite. Govorili su mi da nisam sposobna za puno toga, ali ako sam ja mogla da uspijem, možete i vi”, rekla je u jednom intervjuu Victoria Beckham.

Ako se iko promijenio, ona je: Victoria Beckham  je neprikosnovena kraljica mode, a da li je oduvijek bilo tako?

“Ne mislim za sebe da sam lijepa. Apsolutno ne. Ipak, trudim se da izvučem najbolje što mogu od onoga što imam. Vidim svoje nedostatke i nesavršenosti i samo se nasmijem i prihvatim ih. Ipak, dugo mi je trebalo da dođem do takvog stanja”, rekla je sasvim iskreno poznata Britanka.

“Treba da budemo najbolja i najmoćnija verzija sebe. Nije poenta u tome da izgledamo mlađe i zato na našim proizvodima nećete vidjeti natpise “kako se riješiti bora” i slične. Željele smo da napravimo kolekciju s kojom ćemo se, kao i u omiljenoj garderobi, osjećati dobro, komforno i zadovoljno. Vjerujemo da je to novi pogled na ljepotu”, rekla je na promociji njene kozmetičke linije.

“Trebalo mi je puno godina da prihvatim svoje nesavršenosti. Evo sada kad imam 45, dobro znam da je sve to normalno”, nastavila je, a osvrnula se i na glasine da ima poslovne probleme.

“Mnogo sam toga naučila kroz godine, od kako sam kao mlada ušla u šoubiznis pa do danas. Shvatila sam da je mnogo teže održati svoj uspjeh nego ga postići. Nije uvijek sve tako glamurozno kako ljudi misle”, bila je iskrena Victoria, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.