25.12.2020. 8:31
0
Upucao poznatu plesačicu jer mu nije uzvratila "romantičnu naklonost"
Moskovska policija započela je potragu za muškarcem za kojeg kažu da je usred bijela dana na ulicama glavnog grada Rusije usmrtio nagrađivanu plesačicu Nataliju Proninu (30), navodno, jer mu nije uzvratila "romantičnu naklonost".

Natalia Pronina bila je koreografkinja i u srijedu se s prijateljima vraćala s posla kad joj je prišao maskirani muškarac. Na snimcima nadzornih kamera može se vidjeti osumnjičeni kako podiže pištolj i puca, a potom bježi s mjesta događaja. Očevici tvrde da je napadač bacio granatu za omamljivanje kako bi sklonio pažnju sa sebe prije pucanja, prenosi RT.

Pronina je umrla u bolnici, a njeni prijatelji su prošli nepovrijeđeno. Lokalna stanovnica rekla je novinarima da je na mjestu incidenta "bilo mnogo krvi."

U početku se tragalo za Pronininim 33-godišnjim dečkom Aleksandrom Kravčenkom koji negira bilo kakvu umiješanost jer je u vrijeme nesreće, navodno bio u Jalti na Krimskom poluotoku. Istraga je u toku.

Kravčenko je policiji rekao da se Pronina žalila na radnika migranta s obližnjeg gradilišta koji ju je više puta uznemiravao, a čak je tražila i od svog dečka da dođe i zaplaši neželjenog udvarača.

Također je izvijestio da je Pronina dugovala oko 600.000 rubalja (oko 8.000 američkih dolara), ali je tvrdila kako sve ima pod kontrolom, prenisi 24sata.hr.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.