6.4.2023. 19:25
0
Misteriozan nestanak princeze: Od 2019. gubi joj se svaki trag, suprug mudro šuti
Supruga marokanskog kralja Mohammeda, princeza Lalla Salma, od 2017. godine nije učestvovala ni u jednoj službenoj dužnosti. Pune dvije godine niko nije znao gdje je, zbog čega su se pojavila razna nagađanja. Nestanak princeze i kraljevska porodica su tabu-tema u marokanskim medijima, pa se tamošnji novinari nisu nikada usuđivali pitati gdje je princeza i zašto je nestala iz javnosti.

Časopis Hola 2018. je pisao kako se razvela od supruga, no palača to nikada nije potvrdila niti opovrgnula. Nije komentirala ni nestanak princeze.

Nagađalo se i kako je pobjegla u Ameriku ili na grčki otok Keu s mlađom kćerkom, princezom Lallom Khadijom, a kružile su i glasine da živi u Rabatu. Ništa od toga nikada nije potvrđeno.

Pričalo se i da je umrla, no to se pokazalo neistinitim kada je iznenadila službenom posjetom onkološkom centru Beni Melal 2019. godine, baš kada su se svjetski mediji počeli naveliko zanimati oko njenog nestanka. Otada joj se ponovno gubi svaki trag, zbog čega je stekla i nadimak “princeza duhova”.

Inače, princeza Lalla Salma upoznala je marokanskog kralja na jednoj zabavi 1999. godine, a vjenčali su se 2001. Vjenčanje su proslavili javnim raskošnim ceremonijama, čime su prekršili tajnost kraljevskog vjenčanja, koje se do tada poštivalo kao dio marokanske tradicije.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.