28.12.2023. 20:04
2
Haris Džinović je do 70. godine živio kao podstanar: "Sa Melinom je sve počelo iz avanture. 'Idemo napraviti dijete' - rekli smo jedno drugom u jednom trenutku"
Haris Džinović je gostujući u emisiji "Balkanskom ulicom", između ostalog, govorio i o odlasku iz Sarajeva 1992. godine.

"Poslije toga sam otišao za Novi Sad na mjesec dana, a iz Novog Sada sam otišao za Beč. Sve to 1992. godine. Sarajevo je svima nama bilo malo, lijepo, ušuškano. Svi se znamo. Mislim, bilo gdje da ideš, moraš Titovu ulicu da pređeš 30 puta i onda se srećemo često, što je imalo neku draž. Pa onda kad se sretneš s nekim slučajno, a znaš ga, on te skrene s puta iz tvoje namere i 'Gdje si krenula, hajmo 'vamo, hajmo tamo.' Tu je Sarajevo imalo, kao što sam rekao, neviđenu draž", otkrio je Džinović.

Čuvao Seju Sexona

Inače, Džinović je rođen na Baščaršiji, kako se navodi na njegovoj zvaničnoj stranici, u intelektualnoj radničkoj porodici od oca Muhameda, inžinjera i majke Hatidže, ekonomiste. 

Frotnmen grupe "Zabranjeno pušenje" Sejo Sexon, je tokom razgovora za hrvatske medije otkrio da ga je u djetinjstvu čuvao Haris Džinović.

"On je mene čuvao dok sam bio mali. Moja baka i njegova mama su bile jako dobre prijateljice, one su otišle na kafu a mene bi kao stariji čuvao Haris i to mi je jedan od najstarijih prijatelja", otkrio je popularni Sejo Sexon za IN Magazin.

"Možda mi je i prenio ljubav prema muzici jer on je već tad znao svirati harmoniku možda toga nisam ni svjestan možda je on bio ta ruka koja me povela u ovaj posao", dodao je on.

Poteškoće na početku karijere

Jednom prilikom je govorio i o poteškoćama sa početka karijere.

"Prvo, moji počeci su bili ono ni tamo ni ovdje. Hoću li fudbal, ili ću skijanje ili hoću li muziku... Međutim, bilo je vrlo teško iz razloga što je u Sarajevu bio samo jedan studio, koji je bio u Radiju Sarajevo. Kasnije će biti drugi studio koji je kupljen za Olimpijadu na sarajevskoj TV. I svi ti studiji su bili uglavnom pri radiostanicama u velikim gradovima. Eh, doći na red... Put do snimanja je bio vrlo težak", otkrio je najpopularniji šešir.

Priča o šeširu

Ono što je prepoznatljiv modni detalj kod Džinovića svakako jeste njegov šešir, koji ne skida u javnosti, ali i brkovi.

Jednom prilikom je govorio i o tome.

“Ja sam šešir nosio kao klinac, zato što sam više volio kauboje nego Indijance. I onda kad smo se igrali kauboja i Indijanaca, uvijek mi je bio šešir na glavi, i dobro mi je stajao. A i brkove sam pustio veoma rano još u gimnaziji, i eto – tako je i ostalo", obznanio je Sarajlija.

FOTO Pogledajte kako Haris Džinović izgleda bez marame i šešira | Vijesti  Hercegovina.Info

Porodica mu ne dolazi na nastupe

Pričao je i o činjenici da mu porodica više ne dolazi na nastupe.

"Sada su veliki i svako ide na svoju stranu. Njih to više ne zanima, a tad su morali ići jer su bili maleni", rekao je Haris.

Haris sa suprugom Melinom ima dvoje djece - kćerku Đini i sina Kana. 

U intervjuu srbijanskim medijima je govorio o roditeljstvu, te otkrio da je "mekušac".

"Nisam strog. Mekušac sam neviđen i to me koštalo u životu stotinu puta. Volio bih da sam bio 'tvrđi' i bio onaj roditelj kao kada sam ja odrastao sa svojim prijateljima, a čiji su roditelji bili jako strogi. Sva ta djeca su izašla na pravi put", izjavio je Džinović za Blic.

Smatra da životi njegove kćerke Đine i sina Kana idu svojim tokom i potpuno normalno kao i kod svih drugih vršnjaka. Međutim, ranije se i sam oglašavao kako ne podržava svoju kćerku u objavljivanju izazovnih fotografija, ali je naglasio da se ne želi miješati u njen život.

"Ne pratim je. Da ja gledam kako je napućila usne, izbacila zadnjicu, sada je to glavna priča. To ne mogu nikako, vrijeđa mi inteligenciju", izjavio je ranije.



Ljubav sa Melinom

Kada je riječ o ljubavnom životu bh. pjevača, on je u braku sa Melinom.

Upoznali su se 2002. godine u Sarajevu. Melina je bila na trećoj godini fakulteta.

"Melina i ja smo se upoznali u Sarajevu. Sve je to bilo spontano, jednostavno se dogodilo. Zasad nam dobro ide, a što će biti poslije, vidjet ćemo. Sve je krenulo iz avanture. Ni ona ni ja nismo se ovome nadali", otkrio je jednom prilikom pjevač.

Kako je istakao, odjednom su poželjeli ljubav okruniti brakom i počeli planirati djecu.

"Onda smo u jednom trenutku rekli jedno drugom: ‘Idemo napraviti dijete’! Niko ne zna hoće Ii baš to biti priča za cijeli život", priznao je Džinović.

Sa druge strane, Melina kaže da se u Harisa ludo zaljubila i otišla s njim ne razmišljajući ni o čemu drugom.

"Međutim, s ove tačke gledišta, šanse da se to dogodi zaista su male. Ne znam koliko je ljudi koji su se ‘zaletjeli’ tako kao mi i da im je uspjelo da funkcioniraju dugo i dobro. Znate kako se kaže – ‘blic brak, ekspres razvod’. Mi smo se jednostavno povezali", objasnila je Melina.

Prema njenim riječima, kod supruga je od samog početka fascinira način razmišljanja i odnos prema životu što se nije promijenilo ni u godinama koje su uslijedile.


Melina i Haris

Živio kao podstanar do 70. godine

Haris Džinović je živio kao podstanar sve do svoje 70. godine, kada se sa porodicom uselio u vilu na Senjaku, koju su gradili tri godine. Godinama je govorio kako je imati vilu na Dedinju isto što i imati na Beverly Hillsu, te da je to skupo, a onda se prošle godine sa porodicom ipak uselio u dom koji su opremili po sopstvenoj zamisli.

"To je bila teška muka. Tri godine, ali, eto, i to smo završili. Jedan zid sam pomjerio i to je bilo sve, što nije bila velika investicija i nije bilo puno posla", rekao je Džinović svojevremeno za srbijanske medije.

U mlađim danima kopao kanale

U jednom intervjuu, Džinović je govorio i o tome čime se bavi u svojoj mladosti.

"Ja sam kopao kanale za polaganje telefonskih kablova kada mi je bilo 16, 17 godina. Korepetirao sam u nekom folkloru, tamo imao neku platicu, tako da je ta kintica bila dobra. Bilo je akcija kao i kod svih. Prodavao sam i ja novine, pa su me prebili kod kuće. Kažu: gdje ćeš ti novine prodavati?", otkrio je Haris jednom prilikom.

(Ajdin B.)
2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.