20.2.2024. 20:10
1
Severinina advokatica se oglasila: "Ona sad osjeća olakšanje, zadovoljna je"
FOTO: Ilustracija
Severinina advokatica Jasminka Biloš danas je gostovala u Dnevniku hrvatske N1 televizije. Kaže da je strašno da jedan porodični postupak traje toliko dugo.

"Da jedan postupak traje deset godina, to je presedan", rekla je. Na pitanje voditelja je li s namjerom došlo do odugovlačenja u postupku, Biloš je kazala: "Ne mogu tvrditi da je s namjerom. Sa Severinine strane nije bilo namjere odugovlačenja."

Nakon presude Vrhovnog suda Severina je dobila snažnu podršku javnosti. Voditelj je pitao Jasminku bi li došlo do nove odluke splitskog Županijskog suda da Severina nije istupila javno.

"Ja to ne mogu tako procjenjivati. Ona je sigurno zadovoljna i podrška javnosti joj je puno značila. Dala joj je snagu i hrabrost da to izdrži. Kroz sve te godine ona se nije slomila. Bilo je nužno da odluka Županijskog suda bude hitna. Koliko je u tome pomogla javnost, ja to ne mogu procjenjivati", rekla je advokatica.

Mnoge žene prolaze kroz isto, no Jasminka kaže da se takvi slučajevi ne mogu generalizirati.

"Svaki slučaj je pojedinačan. Ne može se generalno gledati da će biti tako u svim postupcima. Kad javnost problematizira neku situaciju, kad imate takvu reakciju javnosti, onda znači da stvarno nešto nije u redu", rekla je Biloš.

Nakon presude šef Vrhovnog suda Radovan Dobronić rekao je da se Severinu ne može smatrati "malom i nemoćnom ženicom". Dodao je da je ona "vjerovatno najmoćnija u Hrvatskoj, i zato što je jako popularna i zato što je imućna". Njegove izjave izazvale su veliku reakciju javnosti, no on se lično pjevačici nije izvinio.

"Izašlo je u javnost obrazloženje njegovog glasnogovornika, što je na neki način ispravilo značaj onoga što je on rekao. To je na neki način bila isprika da nije tako mislio", rekla je Jasminka.

Otkrila je i kako se Severina osjeća nakon što joj je vraćen sin. "Ona sad ima osjećaj olakšanja. Naravno da je zadovoljna, zahvaljuje svima koji su joj dali podršku u tom periodu i koji joj i inače daju podršku", kaže advokatica.

(Erna H.) 

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.