27.10.2020. 19:50
0
Za ovu sedmicu najavljene manifestacije posvećene Zuki Džumhuru i Safetu Isoviću
Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar u Sarajevu organizira i suorganizira dva kulturna događaja u ovoj sedmici, jedan posvećen stogodišnjici rođenja putopisca, slikara i karikaturiste Zuke Džumhura, a drugi posvećen velikanu sevdalinke Safetu Isoviću.

Prema saopćenju Općine Centar, manifestacija ''Stogodišnjica hodoljupca'', posvećena Zuki Džumhuru, najavljena je za 29. oktobar, s posčetkom u 19 sati u velikoj sali Centra kulture i mladih, kada će o Džumhuru govoriti Abdulah Sidran, Dijana Hadžizukić, Senadin Dino Begtašević, Jelena Zimonjić i Benjamin Mušinović.

Putem online uživo platforme organizatora, lične utiske s posjetiocima podijelit će Dževad Karahasan, Mišo Marić, Irfan Mensur, Vida Ognjenović, Zehra Alispahić, Nenad Veličković, Jugoslav Vlahović, Alija Pirić, Milan Vlajičić, Esad Bajić, Ines Tanović, Dušan Petričić, Goran Samardžić, Damir Uzunović, Hadžem Hajdarević, Strahinja Strajo Krsmanović i Šejla Šehabović.

Manifestacija će biti završena izložbom ''Zuko Džumhur'' autora i arhivara Safeta Hebibovića, u Fotogaleriji Jelićeva, s početkom u 20 sati. O izložbi će govoriti Muhamed Krnjić, Benjamin Mušinović i Dino Džumhur. Organizatori događaja su Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Narodni univerzitet Konjic, a partneri su Zavičajni muzej Konjic i UK “Stari Grad“ Beograd.

Za subotu, 31. oktobra, najavljen je koncert posvećen Safetu Isoviću "Pjevaj, Bosno, pa me razveseli" u svečanoj sali RKUD "Proleter", s početkom u 20 sati. Osim Narodnog orkestra "Proletera", nastupit će solisti Bahrija Hadžialić, Izeta Milišić, Mirsad Kulo i Namik Nizić.

Povodom navedenih kulturnih događaja, za 28. oktobar je najavljena pres-konferencija u Fotogaleriji Jelićeva, (Jelića broj 1) u 11 sati. Najavljeni govornici su Abdulah Sidran, Armin Omerović, direktor JUCKM, kao i predstavnici RKUD-a "Proleter".

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.