16.10.2015. 11:35
0
Nogometaši se sjećaju tragično nastradalih navijača: Rahmet vam duši, Krajišnici ljuti
Na današnji dan prije dvije godine, vraćajući se iz Poljske, poginula su trojica navijača reprezentacije BiH, Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, članovi navijačke grupe "Ljuti Krajišnici".

- Zaboraviti nikad nećemo! Rahmet vam duši, Krajišnici ljuti! - napisao je Edin Džeko, kapiten bh. reprezentacije.

No, nije se samo Edin sjetio tragično nastradalih navijača, svoje saučešće izrazio je i bivši kapiten Emir Spahić i mnogi drugi igrači.

- Bilo je to na današnji dan, na dan koji nikad neću zaboraviti,na dan kad su moji snovi postali java,na dan kad je ispisana i najljepša stranica moje karijere...Kaunas (Litvanija). Vedo Ibišević na asistenciju Dijamanta poslao nas je direktno na Svjetsko prvenstvo u Brazilu!!!! Suze,osmijeh....oko nas pjesma,slavlje,navijanje....osjećaji su se pomiješali jer nismo bili svjesni sta se dogodilo. Ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-žutih navijača, pjesma i slavlje daleko su se čuli. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. Ponos je prevladao umor.... I onda negdje pred zoru stiže vijest negdje iz Poljske... tri mlada KRAJIŠNIKA,tri sina bosansko-hercegovačka su izgubila život vračajući se kući iz Litvanije gdje su otišli da nas podrže i pomognu nam da ispišemo povijest! Braćo naša,hvala vam za svaki sekund pažnje, sekirancije, nervoze, pjesme, šutnje.... Nikad vas zaboraviti nećemo,NIKAD!!!! - napisao je Spahić.

Podsjećamo, tri navijača su poginula u tragičnoj nesreći koja se dogodila 16. oktobra 2013. u poljskom gradu Lomža, 150 kilometara udaljenom od Varšave. Mladići su nastradali vraćajući se s utakmice u Litvaniji. 

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.