26.8.2016. 15:45
0
Rasvijetljeno više krivičnih djela razbojništva u KS
Dana 26.08.2016.godine u 09,35 sati na raskrsnici ulica Hiseta – Valtera Perića, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad A.S. iz Sarajeva.

Tom prilikom NN lica su uz upotrebu fizičke snage od iste otuđila zlatni lančić, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. 

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su istog dana u 09,45 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Centar Sarajevo lišili slobode O.V., rođen 1998.godine u Sarajevu i T.J., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana  289. KZ F BIH (Razbojništvo). 

Izvršenim pretresom kod istih je pronađen zlatni lančić, vlasništvo A.S., kao i mobilni telefon, koji su isti otuđili dana 25.08.2016.godine u ulici Kalemova, od C.G. iz Njemačke. 

U obavljenom intervjuu isti su u potpunosti priznali izvršenje navedenih krivičnih djela, kao i  izvršenje krivičnog djela razbojništva počinjenog dana 08.08.2016.godine, oko 23,00 sata u Velikom parku, ulica Džidžikovac, općina Centar Sarajevo, nad M.M. iz Norveške. 

Daljom kriminalističkom obradom T.J. je priznao izvršenje krivičnog djela počinjenog u ranijem periodu, na području općine Centar Sarajevo, na štetu M.N. iz Sarajeva. 

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenih lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.