11.10.2016. 18:06
2
MUP KS i KCUS imaju potpuno različite tvrdnje: Jedni tvrde da je djevojka preminula u Općoj bolnici, a drugi da je preminula na KCUS-u
MUP Kantona Sarajevo i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obmanuli su po drugi put javnost dajući neistinite informacije o tragedijama koje su se dogodile u Sarajevu. Kome i zašto to treba kada su ugašeni ljudski životi? Hoće li neko odgovarati napokon i za plasiranje dezinformacija, prvenstveno zbog roditelja i rodbine stradalih?

Prvi put to se dogodilo u maju ove godine. Tačnije, 23. maja iz MUP-a KS su oko 22 sata navečer potvrdili da je radnik koji je teško povrijeđen na Ilidži operisan na KCUS-u, iako je nesretni čovjek bio mrtav već četiri sata, piše novinska agencija Patria.

I tada je podsjećanja radi bio ponedjeljak, baš kao i sinoć kada je “povratnik i trkač” ubio dvije djevojke kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Ponedjeljkom i petkom prema protokolu koji je ustanovila dr. Sebija Izetbegović, a aminovala ministrica zdravstva Zilha Ademaj, pacijenti se voze na Urgentni odjel Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

Nesretni čovjek je podsjećanja radi, satima vozan sa Ilidže do Opće bolnice gdje su mu pokušali pružiti ljekarsku pomoć, ali zbog nedostatka određenih medicinskih potrepština prebačen je potom na KUM.

I sinoć je teško povrijeđena M.E. kolima Hitne pomoći prevezena prvo do Opće bolnice, gdje joj nisu mogli pružiti odgovarajuću ljekarsku pomoć jer ova zdravstvena ustanova nema neurohirurga. Stoga je prevezena na KCUS. A onda je krenulo sa neistinama iz zvaničnih institucija.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo jutros je saopćeno:

- Dana 10.10.2016.godine 21,35 sati na kolovozu raskrsnice ulica Zmaja od Bosne i Nulta transverzala, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka A.S. rođena 1995. godine u Bugojnu, gdje je i nastanjena i M.E., rođena 1996.godine u Bihaću, nastanjena u Bosanskoj Krupi, od strane putničkog motornog vozila nepoznate marke i reg. oznaka, kojim je upravljao NN vozač, koji se nakon saobraćajne nezgode udaljio sa lica mjesta. Usljed povreda na mjestu događaja smrtno je stradala pješakinja A.S., što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Teške tjelesne povrede je zadobila pješakinja M.E., a ljekarska pomoć joj je ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je tokom ukazivanja ljekraske pomoći preminula u 24:00.

Prema izvještaju MUP-a nesretna djevojka je preminula u Općoj bolnici.

Potom su danas u poslijepodnevnim satima iz KCUS-a za jedan medij potvrdili da je „pješakinja koja je davala znakove života nakon sinoćnje teške nesreće kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu odmah odvezena na Kliniku za urgentnu medicinu (KUM) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

I MUP KS i KCUS demantirala je direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sena Softić Taljanović koja je za Patriju rekla da je njena ekipa došla na mjesto nesreće i djevojku koja je davala znakove života prevezla u Opću bolnicu.

(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.