6.9.2018. 16:14
0
Nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću: Da sam tebe pitao, bi li pobjegao sa mnom?
U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Amelu Sejfoviću za bijeg iz Kaznenopopravnog zavoda „Miljacka“ i njegovim pomagačima.

Iskaze su dala četiri svjedoka Tužilaštva. Haris Šadija ispričao je kako je od marta do septembra 2017. godine, tačnije Sejfovićevog bijega, bio s njim u ćeliji.  

- Ta sedmica je bila moja dežura da čistim WC. Ne znam ko je od zatvorskih čuvara dolazio po Amela da ga vodi u stacionar. Znam da je Igor Miloš taj dan radio u stacionaru. Po povratku u ćeliju zatekao sam Sejfovića i ostale kako klanjaju. Došao je onaj s repom (Nikola Simić, op. a.) i mi smo krenuli s njim u šetnju - kazao je Šadija.

Svjedočili su i Mario I., koji je, kao uposlenik jedne zaštitarske agencije, uzeo snimak s nadzorne kamere na zgradi "BH Šuma" u Titovoj ulici, zatim Samir Z., vlasnik trgovine u Odobašinoj ulici, koji je ustupio snimak nadzorne kamere s prodavnice, te Mustafa K., nekadašnji uposlenik KPZ-a Sarajevo.

Sejfović je kazao da je htio organizaciju bijega, pola bi zatvora poveo sa sobom.

- Da sam tebe pitao, bi li pobjegao sa mnom? - upitao je Sejfović Šadiju, koji je kratko odgovorio da bi, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.