3.4.2019. 13:27
0
Suđenje Amelu Sejfoviću: Otkriveno šta je značila šifra 'Poslao me Putin'
U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Amelu Sejfoviću za bijeg iz Kaznenopopravnog zavoda „Miljacka“ u Sarajevu i njegovim pomagačima.

Ponovo je svjedočila Mirnesa Mekić o svojim susretima s Igorom Buzovom, jednim od optuženih pomagača koji je početkom marta priznao krivicu, pa se predomislio.


Novac u koverti


Mekić je govorila o tome kako se, prema uputama supruga Anisa Sadikovića, u dva navrata našla s osobom koja joj se predstavila kao Alen i za kojeg je naknadno saznala da se zove Igor Buzov. Ona je od Buzova u oba navrata preuzela kovertu s novcem.

- Prvi put kada sam se našla s Alenom (Igor Buzov, op. a.), on mi je dao kovertu u kojoj je bio novac. Pitala sam ga šta da radim s tim novcem, na šta mi je on rekao da ga čuvam i da će me, što manje budem znala, manje glava boljeti. U koverti je bilo oko 2.000 KM - kazala je Mekić.

Nakon nekoliko dana, a opet na osnovu uputa supruga Anisa Sadikovića, našla se s nepoznatom osobom kod KPZ-a „Miljacka“ kojoj je predala 700 KM.

Svjedokinja je, također, rekla da se sastala s Amarom Bašićem, kojem je predala 700 KM, a kojeg poznaje kao osobu koja je služila kaznu zatvora s njenim suprugom. Drugi put kad su se vidjeli, predala mu je 3.000 KM.

- Prilikom drugog susreta s Bašićem, on mi je rekao u šali kako je mom suprugu unio i predao neku kutiju s mobitelima i da će biti sve uredu – rekla je Mekić.

Nakon ovih susreta, prema riječima svjedokinje, Sejfović je pobjegao iz zatvora.
 
- Na Instagramu sam vidjela fotografiju jednog od uhapšenih na kojoj je pisalo da se zove Igor Buzov. U tom trenutku sam shvatila da je Alen, koji mi je u dva navrata predao u koverti novac, zapravo Igor – ispričala je svjedokinja Mekić.


Preuzeo paket


Svjedočio je Armin Husić i kazao kako ga je prošle godine nazvao Amar Bašić i rekao mu da treba otići do BBI-ja i preuzeti paket od jedne osobe koja će mu se predstaviti šifrom „Poslao me Putin".

- Nakon mog dolaska prišla mi je osoba i rekla ovu šifru te predala paket veličine kutije za Hitnu pomoć koja je bila oblijepljena trakom i omotana užetom. Taj sam paket predao Amaru Bašiću, s kojim sam krenuo prema Centralnom zatvoru - kazao je Husić, prenosi Avaz.

Prema njegovim riječima, Bašić je ušao u zatvor, ali se vratio odmah i rekao mu da vrati paket jer je kupola bila zatvorena.

- Sutra sam se opet našao s Bašićem i otišao do BBI-ja, gdje mi je prišla osoba s istom šifrom i predala isti paket koji sam dostavio Bašiću. On je s paketom ušao u Centralni zatvor i po povratku rekao kako ga je spustio preko kupole Anisu Sadikoviću - rekao je Husić.

On je dodao da mu je Bašić rekao da se u kutiji nalaze mobiteli namijenjeni Sadikoviću, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.