12.7.2019. 11:29
0
Detalji jučerašnjeg zločina u hotelu "Alem" na Vracama: Husein Mutapčić bio u vezi sa recepcionerkom, pucao joj u prsa, a onda izvršio samoubistvo
FOTO: Dnevni Avaz
Sarajevska i bh. javnost potresene su jučerašnjim događanjima u hotelu "Alem" u sarajevskom naselju Vraca.

Naime, prema pisanju Dnevnog Avaza, u hotelu su pronađena tijela 60-godišnjeg Huseina Mutapčića, porijeklom iz BiH koji živi u SAD-u, te recepcionerke koja se zove Dinka Tredici.

Tijela, ispod kojih se nalazila ogromna lokva krvi, pronašla je spremačica koja je malo prije nego što je pronašla tijela muškarca i žene čula dva pucnja u hotelu. Tijela su pronađena pored šanka, a pored Mutapčića se nalazio pištolj.

Spremačica je potom istrčala na ulicu, a u tom momentu su prema hotelu krenuli pripadnici FUP-a, koji su krenuli na doručak u obližnji restoran. Spremačica im je rekla šta je zatekla kod šansa u hotelu, a onda su pripadnici FUP-a odmah pozvali svoje kolege iz MUP-a KS kako bi im javiti šta se dogodilo. 

Ubistvo i samoubistvo

Na lice mjesta odmah su stigli policajci Kantona Sarajevo, kao i inspektori Odjela za krvne i seksualne delikte. Prema saznanjima Dnevnog Avaza, nesretna žena je bila u ljubavnoj vezi sa Mutapčićem, koji je navodno odsjeo u tom hotelu po dolasku iz Sjedinjenih Država.

Među ljubavnicima je u jednom trenutku došlo do svađe, a prema saznanjima Avaza od izvora iz policije, motiv za ovo ubistvo je ljubomora. Mutapčić je potegao pištolj i ispalio jedan hitac u grudi nesretne žene, a onda je potom sam sebi pucao u glavu izvršivši tako samoubistvo. Obje osobe su podlegle na licu mjesta.

Na mjestu pucnjave su pronađene dvije čahure koje odgovaraju njegovom pištolju. Prema pisanju Dnevnog Avaza, ubica nije imao prebivalište u Sarajevu, te se pretpostavlja da je živio u SAD-u. Iza žene koja je jučer ubijena u hotelu "Alem" je ostalo dvoje djece.

Tužioci i inspektori su jučer, po dolasku na mjesto ubistva i samoubistva, sačinili skicu dešavanja u hotelu. Također, izuzeti su snimci nadzornih kamera na kojima se vidi šta se dešavalo u trenutku ubistva i samoubistva. U ovom dijelu hotela, prema pisanju Avaza, nalazili su se samo spomenuti Mutapčić i recepcionerka, tako da se isključuje umiješanost treće osobe u ovaj zločin. Spomenuta žena je poprilično mlađa od Mutapčića, ali još uvijek nema službenih informacija od strane MUP-a KS o identitetu ove dvije osobe.

Naložena obdukcija dva tijela

Završen je uviđaj nakon pronalaska dva beživotna tijela u hotelu u ulici Put Mladih muslimana u sarajevskom naselju Vraca kojim je utvrđeno da su povrede nanesene vatrenim oružjem i da se radi o ubistvu i samoubistvu, potvrdila je jutros Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Suvada Kuldija.

Naglasila je da je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo naložio dodatna vještačenja i obdukciju oba beživotna tijela. Kuldija je kazala kako o identitetu osoba i njihovim inicijalima ne može sada govoriti jer je potrebno prvo obavijestiti porodice.

Podsjetila je da je operativni dežurni MUP-a KS jučer u 10.30 sati obaviješten da su u hotelu "Alem" u ulici Put Mladih Muslimana, općina Novo Sarajevo, pronađena dva beživotna tijela.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.