17.4.2021. 17:19
0
"Dok su iftarili pojurili su da gase požar. Spasili su nanu, provalivši vrata, koja nije bila ni svjesna šta se dešava zbog oštećenog sluha"
Nakon požara koji se prije nekoliko dana desio u zeničkom naselju Papirna, a u kojem je vatra zahvatila nekoliko stanova, tokom noći desio se novi požar, ovaj put u ulici Ivana Cankara kod broja 95.

U toku akcije gašenja požara evakuirana je jedna starija osoba koja je bila sama u kući na broju 95.

Priča koja se krije iza ove vijesti je daleko ljepša. Kako na svom Facebook profilu piše efendija Ismet Bašić, vatrogasci su napravili herojski čin.

“Večeras sam bio pozvan na iftar u PVJ (profesionalnu vatrogasnu jedinicu), međutim, kasno sam završio sa putom, tako da sam se morao izviniti. U međuvremenu, dok su iftarili, oglasio se alarm i ovi naši heroji pojurili su da gase požar na kući nedaleko od ulice u kojoj stanujem. Spasili su jednu nanu, provalivši vrata, koja nije bila ni svjesna šta se dešava zbog oštećenog sluha. To su naši heroji. Ljudi koji se u koštac hvataju sa vatrom, rizikuju svoje živote, kako bi spasili ljudske živote. Allah ih sačuvao i pomogao.” – napisao je efendija Bašić.

U požaru je pričinjena veća materijalna šteta.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.