6.10.2024. 13:53
0
U Donjoj Jablanici pronađena dva nova beživotna tijela, spasioci i dalje tragaju za nestalim osobama
Broj mrtvih u katastrofi koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu je, prema nezvaničnim informacijama, najmanje 20.

Ono što je posebno zabrinjavajuće je to da spasioci i dalje tragaju za velikim brojem osoba koje se vode kao nestale, te se strahuje da će broj smrtno stradalih biti još veći.

Posljednje zvanične informacije iz HNK su od sinoć i one govore da je ukupno 15 poginulih u poplavama i klizištima koja su pokrenuta prije tri dana. U Konjicu su pronađene dvije osobe, a preostalih 13 u Jablanici. Osim toga, tri osobe su pronađene u Fojnici (SBK), stoga je broj mrtvih do danas bio 18.

Međutim, tokom dana su spasioci pronašli još dva beživotna tijela u Donjoj Jablanici, na mjestu gdje se u blizini kamenoloma ogromna količina zemlje i otpada sručila u naselje.

Upravo na toj lokaciji se i traga za najvećim brojem nestalih osoba.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.