9.11.2016. 12:38
0
Uhapšene dvije osobe zbog ubistva na Ilidži
U ulici Butmirska cesta, općina Ilidža, sinoć u 22.15 sati policijski službenici IV PU su uočili putničko motorno vozilo “vw golf 4”, reg. oznake E19-A-553, pored kojeg su se nalazila dvije N.N. osobe koje su se udaljila s lica mjesta.

Policijski službenici su u ulici Izeta Čomore, općina Ilidža, pronašli sumnjive osobe i utvrđeno je da se radi o K.S., rođen 1997.godine u Sarajevu i O.M., rođen 1977. godine u Sarajevu, nastanjeni u Hadžićima.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je pomenuto vozilo vlasništvo P.N. iz Sarajeva. U obavljenom intervjuu K.S. je izjavio da su bili u kući vlasnika vozila P.N. s kojim su imali sukob i došlo je do fizičkog obračuna između njih, nakon čega su K.S. i O.M. otuđili ključeve i vozilo.

Policijski službenici su u kući, ulica Plavi put, općina Ilidža u besvjesnom stanju zatekli P.N., rođen 1952. godine, nastanjen u Sarajevu. Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovali su njegovu smrt.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Tijelo preminulog je vozilo KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo), K.S. i O.M. su lišeni slobode i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije tog ministarstva pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUPKS-a. 

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.