22.11.2016. 14:08
0
U koritu rijeke Bosne pronađeno tijelo, sumnja se na nestalog Arnesa Abaza iz Svraka
U koritu rijeke Bosne jutros oko osam sati na području općine Ilijaš pronađeno je tijelo beživotne muške osobe, potvrdio nam je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom obavila uviđaj te uz pomoć pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade i iz korita rijeke izvadila tijelo i odvezla ga u prosekturu Gradskog groblja Visoko gdje će biti izvršena identifikacija.

Prema riječima Mensura Begzadića, nastanjenog u ilijaškoj ulici Bosanski put broj 9 tijelo je uočio njegov prijatelj Adem Hadžić iz Svraka koji je došao kod njega radi dogovora o obavljanju jednog zajedničkog  posla.

- Prije sedam dana vidio sam da se u vodi "vrti“ patika zakačena za jednu policu, no tome nisam pridavao neku posebnu pažnju jer se tu znalo često kačiti drugih predmeta koje je voda donosila - kaže Begzadić.

Međutim, Hadžiću je to bilo sumnjivo te je niz padinu  sišao do rijeke i utvrdio da to nije samo patika već tijelo jedne osobe.

- Prilikom dolaska u dvorište kuće Mensura Begzadića koje se nalazi  uz korito na desnoj obali rijeke Bosne mahinalno sam pogledom pretraživao njeno korito znajući da možda rijeka krije tijelo mog komšije Arnesa Abaza koji je nestao 10. novembra ove godine kada je posljednji put viđen na ušću Ljubine u rijeku Bosnu u Semizovcu. Kopkala me patika sa kojom se uz jednu policu dva metra od obale rijeke "igrala“ voda. Sišao sam do vode i uočio da se radi o tijelu beživotne osobe. Vidjela se noga. Nisam mogao prepoznati o kome se radi. Pozvao sam vogošćansku policiju, a oni kolege iz Ilijaša koji su vrlo brzo stigli na lice mjesta te sa nadležnim tužilaštvom i Profesionalnom vatrogasnom brigadom tijelo izvadili iz korita rijeke Bosne - kaže Adem Hadžić.  

Pretpostavlja se da je u koritu rijeke Bosne pronađeno tijelo 33-godišnjeg Arnesa Abaza iz Svrake koji je nestao 10. novembra ove godine.

No, da li se uistinu radi o njemu znat će se nakon obavljanja postupka dentifikacije.

(Dnevni avaz/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.