14.2.2017. 12:16
0
Akcija "Kurir": U Sarajevu uhapšeno više osoba zbog organiziranog kriminala i zloupotrebe položaja
FOTO: Dnevni Avaz
Pripadnici Federalne uprave policije, po nalogu Tužilaštva KS, na području Kantona Sarajevo vrše pretrese na više lokacija, prenosi Dnevni Avaz. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je više osoba.

Osumnjičene osobe se terete za krivično djelo organizirani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja i  krivotvorenje službene isprave.

Iz Federalne uprave policije, saopćili su da nakon višemjesečne istrage jutros, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeta je realizacija operativne akcije „KURIR“.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, vrše se pretresi na deset lokacija na području Sarajeva. Nakon izvršenih pretresa lica lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju, a prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.