27.9.2018. 19:25
7
"Kada su izvodili Sanjina Sefića, njegov otac je ustao i rekao: 'Ljubi te tata, sine'. Znači, on će njega ljubiti uvijek, on je njegov heroj i junak"
FOTO: Dnevni Avaz
Jučer je donesena provostepena presuda Sanjinu Sefiću koji je u oktobru 2016. godine pregazio dvije studentice nedaleko od Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Sefić je osuđen na 14 i po godina zatvora.

Podsjećanja radi, Sefića se teretilo da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom VI, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

On je potom pobjegao u Srbiju, gdje je kasnije uhapšen, te je izručen Bosni i Hercegovini nakon opsežne potjere za njim.

Osobe koje su pomagale Sefiću prilikom bijega su oslobođene optužbi, iako postoje, kako i same porodice nastradalih djevojaka ističu, dokazi koji jasno upućuju da je Sefić imao pomagače prilikom bijega u Srbiju.

Jedan od onih koji je prisustvovao jučerašnjoj presudi bio je i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića.

On je danas za Source.ba portal govorio o ovom slučaju, ali smo sa njim porazgovarali i o svim drugih slučajevima u BiH, a koji do dana današnjeg nisu riješeni.

"Amir, Enes i ja sve isto proživljavamo. Bilo je teško jučer tokom presude, jer sam odmah sebe zamišljao u takvoj situaciji. Bilo je teško i mučno. Kada vidite šta je Tužilaštvo KS uradilo, kakvu je optužnicu podiglo i da je isti čovjek vještačio, Ševal Kovačević, onda se čovjek samo skameni i zaledi. Ne znam šta da vam kažem", kaže na početku razgovora za Source.ba Muriz Memić.

Naš sagovornik tvrdi da su jedni drugima, dakle, pričamo o porodicama koje su izgubile svoje najmilije, najveća podrška.

"Stalno smo u kontaktu, ali je drugačije kada se vidimo. Suosjećamo se jedni sa drugima. Jučer je bolno bilo kada su izvodili Sanjina Sefića, njegov otac je ustao i rekao: 'Ljubi te tata, sine'. Znači, on će njega ljubiti uvijek, on je njegov heroj i junak. Ode u zatvor, tata ga ljubi, a mi svoju djecu nećemo nikada više ljubiti", kaže Memić za Source.ba portal.

Kada je u pitanju Ševal Kovačević, Sudsko vijeće u sastavu Igor Todorović (predsjednik), Mirsada Dučić Čaušević i Silvana Brković Mujagić u prvostepenoj oslobađajućoj presudi u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović kojima se sudilo za izazivanje i spriječavanje dokazivanja saobraćajne nesreće u slučaju smrti Dženana Memića u potpunosti je odbacilo nalaz vještaka saobraćajne struke Ševala Kovačevića.

"Njegov nalaz je od početka bio lažan. Obišao sam BiH uzduž i poprijeko, devet vještaka je odbilo da vještači, a svaki koji je čuo da je to radio Ševal Kovačević je rekao: 'Ja se u to neću upuštati'. Pedeset vještaka sam kontaktirao, nijedan nije imao pozitivno mišljenje o njemu. U dva mjeseca padaju dva veoma teška njegova nalaza, u slučaju ubistva mog sina i slučaju pogibije Edite i Selme. Ševal Kovačević je nestručan i korumpiran, on je SDA-ovski kriminalac, to javno sada govorim. On je vještak koji je podoban i koji radi po potrebi Tužilaštva KS. To je toliko pokvaren čovjek da nema mjere, ali je uzeo milione. On je milioner. Uzeo je milione na laži i podvali", rekao je Muriz Memić danas za Source.ba portal.

U posljednjih nekoliko godina je sve više i više slučajeva neriješenih slučajeva pogibija i ubistava nevinih mladih ljudi. U Sarajevu imamo slučaj Dženana Memića, imamo slučajeve pogibije studentica Edite Malkoč i Selme Agić, dok je u Banjaluci aktuelan slučaj ubistva Davida Dragičevića.

"U subotu opet pravim proteste i želim da pozovem narod da se masovno probudimo, jer ovi nemaju savjesti i osjećaju se silno i bahato. Iste greške prave na mom slučaju i na slučaju pogibije Edite i Selme. Osjećaju se toliko silno da misle da im niko ne može ništa. Ali, doći će dan, ako Bog da, kada će njima doći kraj, a evo možemo da ih kaznimo na izborima. Nemam ništa sa politikom, niti sam političar, ali ova vladajuća struktura se mora kazniti. Oni su uništili državu, pravosuđe je na koljenima. Ova zemlja ne funkcioniše nikako. Dalida Burzić je zlo, ali su problem i vještaci koji poturaju, lažu i izmišljaju", rekao je Muriz Memić za naš portal.

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.