5.11.2019. 11:41
0
Dejan Marković osuđen na 13 godina zatvora: Posvađao se sa Milanom Ilinčićem zbog točenja piva, a onda ga izbo nožem
Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Dejana Markovića (24) iz Teslića na 13 godina zatvora, jer je 5. avgusta prošle godine čakijom ubio sugrađanina Milana Ilinčića (38), prenosi Dnevni Avaz.

Zločin se dogodio tokom narodnog zbora kod manastira Liplje kod Teslića. Ubistvu je prethodila svađa između njega i Ilinčića pored aparata za točenje piva ispod jednog šatora. Rasprava je izbila jer je optuženi navodno smetao žrtvi i njegovom društvu da popiju pivo. Svađa se pretvorila u naguravanje tokom kojeg je optuženi potegao nož, piše Avaz.

Marković je ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti jer je u vrijeme počinjenja zločina u krvi imao 2,34 promila alkohola.

Marković je čakijom ubo više puta u grudi Ilinčića. Tom prilikom isjekao mu je grudnu aortu, a jedan ubod završio je u srčanoj kesi. Usljed teških povreda i unutrašnjeg krvarenja iz aorte Ilinčić je preminuo na mjestu.

Marković je i prije ubistva Ilinčića potezao nož i imao je problma sa zakonom. Tako je osuđen na uslovnu kaznu jer je 2018. godine nožem izbo prijatelja Darka P. (33), koji je preživio napad.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.