6.11.2019. 20:41
0
Heroin prodali prikrivenim istražiteljima
Okružni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu koju je podiglo prijedorsko tužilaštvo protiv Emira Hadžipašića iz Bosanske Krupe i Ibrahima Šefitagića iz Prizrena, a prema kojoj se optuženi dvojac tereti za trgovinu drogom.

Optuženi su, kako je Oslobođenje ranije pisalo, uhapšeni u akciji Jug 1 nakon što su prikrivenim istražiocima MUP-a RS-a u dva navrata prodali oko 1,1 kilogram heroina.

Prva primopredaja obavljena je u okolini Prijedora kada je Hadžipašić za 2.000 eura zainteresovanom kupcu prodao 100 grama heroina. Druga primopredaja obavljena je u Bosanskoj Dubici 18. jula. Hadžipašić je tada pozvao Šefitagića da na dogovorenu lokaciju donese kilogram heroina, što je on i učinio.

Potom su se zajedno sastali s kupcem u kafiću. Šefitagić je ostao u kafiću, a Hadžipašić i kupac su se vozilom Volkswagen Phaeton odvezli do samouslužne autopraonice. Hadžipašić je kupcu pokazao dovezenu drogu, koja se nalazila u dva paketa ispod jakne u vozilu. Uslijedila je policijska akcija u kojoj je Hadžipašić uhapšen, a nakon njega i Šefitagić.

Prilikom hapšenja kod Šefitagića su pronađene lažna lična karta i vozačka dozvola Hrvatske izdata u PU Rijeka na ime I. G, ali s njegovom fotografijom. On se zbog toga tereti i za krivično djelo falsifikovanje isprave. Oni će se uskoro naći u sudnici kako bi se izjasnili o krivici, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.