14.11.2019. 12:40
0
Akcija „Objekt“: Uhapšena banda koja je reketirala ugostitelje
FOTO: avaz
Službenici Policijske uprave Tuzlanskog kantona u akciji kodnog naziva „Objekt“ uhapsili su peteročlanu bandu zbog sumnje da je reketirala ugostitelje.

Hapšenju je prethodila višemjesečna istraga, a nalog za izvođenje akcije izdao je Općinski sud Živinice. Akcija je provedena uz nadzor Tužilaštva TK.  

Uhapšene su osobe s područja Tuzle, Banovića i Živinica, koje su osumnjičene za počinjenje više krivičnih djela, odnosno iznudu, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

Oni su osumnjičeni da su u proteklom periodu, uz upotrebu sile i ozbiljne prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata i privrednih subjekata, vršili ilegalno osiguranje ugostiteljskih objekata. Vlasnike su prisiljavali da čine radnje na svoju i štetu tuđe imovine.

- Tom prilikom kod ovih osoba pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljnjim krivičnim postupcima. Riječ je o određenoj količini oružja, municije raznih vrsta i kalibara, više mobilnih telefona, kao i uniformi koje koriste agencije za zaštitu osoba i imovine - rekao je Dževad Korman, direktor Policijske uprave TK.

Nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi TK, uhapšeni će biti predati na daljnje postupanje u Tužilaštvo TK, prenosi avaz.

SIPAAkcija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.