4.6.2020. 17:18
0
Lovac upucao pljačkaša bratove kuće u Derventi
Ratko Pantoš (42) iz Prijedora, stari znanac dobojske policije, završio je sa prostrelnom ranom stopala u ovdašnjoj bolnici "Sveti apostol Luka" nakon što je pri pokušaju pljačke kuće u Derventi na njega iz lovačke puške pucao kućepazitelj, koji ga je opazio kako iznosi stvari iz objekta.

Serijski razbojnik je oko ponoći došao u selo Polje, područje opštine Derventa, i provalio u kuću, ali ga je kućepazitelj, inače brat vlasnika kuće koji boravi u inostranstvu, primijetio i krenuo ka njemu.

"Lovac je ponio svoju lovačku pušku radi sopstvene sigurnosti, i kad se približio kući pucao je u pravcu provalnika i pogodio ga u nogu. Pokušao je razbojnika zadržati do dolaska policije, ali nije uspio jer je on, iako pogođen, pobjegao", priča naš izvor te dodaje da je Pantoš iz kuće iznio alat, te pušku i municiju.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da je Policijskoj stanici u Derventi u četvrtak pet minuta iza ponoći prijavljeno da je L.I. uočio nepoznatu osobu tokom provale u kuću njegovog brata, te da je pokušao da je zadrži na licu mjesta do dolaska policije.

"Odmah po prijavi su postupili pripadnici Policijske stanice Derventa, koji su na licu mjesta zatekli L.I. i uočili tragove krvi, prilikom čega su došli do saznanja da je navedeno lice pucalo iz puške u pravcu lica koje je izvršilo provalu", navodi se u saopštenju PU Doboj. Pregledom obližnjeg terena policajci su pronašli ranjenog Pantoša, kojem je pružena pomoć u Službi hitne pomoći derventskog Doma zdravlja, a potom je prebačen u dobojsku bolnicu.

Iz ove zdravstvene ustanove je potvrđeno da je pacijent zadobio prostrelnu ranu stopala, te je zbrinut u sali Službe za ortopediju i traumatologiju, i dobrog je opšteg stanja.

Ono što je interesantno jeste da je Pantoš odbio da otkrije svoj identitet ne samo policajcima, nego i zdravstvenim radnicima koji su mu pružili pomoć, te je njegova identifikacija potrajala. On još nije uhapšen, ali na njega u bolničkoj postelji motre policajci.

Kućepazitelj je uhapšen i od njega je oduzeta lovačka puška iz koje je pucao, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, pod čijim nadzorom se preduzimaju dalje mjere i radnje.

Dobojska policija Pantoša je hapsila i 2016, kada je u akciji "Provalnik" otkriveno da je izvršio tri teške krađe kuća u selu Grebnice, opština Šamac, potom u Buletiću, kod Teslića, i u modričkom selu Miloševac. Iz te tri kuće je ukrao novac, zlatni nakit, te skupocjenu robu ukupne vrijednosti 37.500 KM. Pantoš je u maju 2010. pobjegao iz zatvora u Bihaću, u koji je prebačen iz KPZ-a Zenica u kojem je od novembra 2007. služio petogodišnju kaznu zbog razbojništva, a u Bihać je prebačen zbog učešća u pobuni zatvorenika kada se popeo na krov zeničkog zatvora. On je iz bihaćkog zatvora pobjegao tako što je preskočio zid tokom partije fudbala koji je igrao s ostalim zatvorenicima, a zatvorski stražar koji je takođe preskočio zid i krenuo za njim nije uspio da ga stigne. Bio je na Interpolovoj potjernici, a svojevremeno ga je pomilovao nekadašnji predsjednik FBiH Živko Budimir, prenose Nezavisne.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.