24.7.2020. 10:01
0
Akcija "Fenix": Policija pretresa 23 lokacije u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu
Nastavljajućii aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva „Fenix“, policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima Minsiratsrva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo od ranih jatarnjih sati 24.07.2020. godine, poduzimaju službene radnje pretresanja na području Kantona Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Vezano za navedno a na osnovu Narebi nadležnog Suda, policijski službenici trenutno vrše pretrese na 16 lokacija na području Kantona Sarajevo i 7 pretresa na području Istočnog Sarajevo, u cilju dokumentovanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz člana 340., a u vezi s krivičnim djelima „Prijevara“ iz člana 294., „Krivotvorenje isprava“ iz člana 373., “Utaja iz člana 290., „Zloupotreba položaja ili ovlašćenja“ iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu izvršenja gore navedenih krivičnih djela, te određena količina narkotičkih sredstava.

Podsjećamo, u sklopu akcije “Fenix” dana 23.07.200. godine izvšreni su pretresi na 18 lokacija na području Kantona Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, dok je u ranijem periodu oduzeto više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela.

Policijski službenici  Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.