16.9.2020. 16:03
0
Arabeli Avdić iz Sarajeva određen jednomjesečni pritvor: Istražitelji na mobitelu Mirze Džinde pronašli fotografije
FOTO: Facebook
Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva KS te je određen jednomjesečni pritvor Arabeli Avdić (19) uhapšenoj u nastavku akcije "Lipa", zbog protupravnog lišenja slobode, nanošenja lakših povreda i posjedovanja droge, potvrđeno nam je iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda, prenosi danas Avaz.

Tužilaštvo je tražilo da joj se odredi pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti krivično djelo.  

Njen branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić danas je na ročištu kazao da dvojica muškaraca koji su mučeni u stanu Mirze Džinde nikada nisu ni prijavili Arabelu za događaj iz maja ove godine. Mehmedbašić je kazao da su istražitelji naknadno došli do saznanja nakon što su u mobitelu dilera Mirze Džinde pronašli fotografije, na osnovu kojih su pokrenuli istragu i uhapsili Arabelu, piše Avaz.

Tužilaštvo također tereti Džindu da je zajedno s Arabelom u stanu na Alipašinom Polju zarobio dvojicu muškaraca koje je angažirao radi krećenja zida ispred stana. Nakon što su ih optužili da su im ukrali drogu, tukli su ih šakama, nogama i palicom, a sumnja se da je Arabela jednog sjekla kuhinjskim nožem po rukama.   

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.