23.11.2020. 15:14
0
Ko su osobe koje su danas uhapšene u Mostaru u sklopu velike policijske akcije
Policijski službenici Federalne uprave policije započeli su u ponedjeljak operativnu akciju kodnog naziva "Inpact" u kojoj su izvršili pretres na 9 lokacija na području Mostara i uhitili 8 osoba iz toga grada, a koji se sumnjiče za izvršenje kaznenenih djela organiziranog kriminala u svezi s kaznenim djelima iznude, prevare i otmicu.

Uhićeni su: S.D. (1978.), A.Š. (1987.), A.F.(1991.), R.D. (1970.), M.V. (1979.), V.D. (1975.), Đ.D. (1982.) i E.M. (1972.), a pretres  je izvršen po naredbi Županijskog suda u Mostaru.

Njih se sumnjiči da su se u mjesecu ožujku ove godine  2020. godine, planski udružili u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, na način da su od jednog od poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećem licu od kojeg su prvenstveno iznudili putničko motorno vozilo marke ”Audi A6” i novčani iznos od 3.400 marakas, a nakon čega su se usmjerili na naprijed spomenutog poduzetnika, te od istog na nezakonit način prisvojili putničko motorno vozilo "BMW" čija je vrijednost cca 30.000 maraka, i novac u iznosu od 2.000 maraka, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Uhićene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu i Mostaru, nakon čega će u zakonskom roku biti predne na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Prilikom pretresa je do sada pronađena nepoznata materija koja svojim izgledom asocira na opojnu droge "amfetamin" i "cannabis sativa L" vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, streljivo, veća količina novca i drugi predmeti koji potiču ili su korišteni prilikom izvršenja predmetnih kaznenih djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Značajnu potporu u realizacije ove akcije su pružili pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova HNŽ-a, navodi se u priopćenju.

Kako prenosi Dnevni Avaz, radi se o skupini kojom je prema nezvaničnim informacijama Avaza rukovodio Sado Đugum, koji se ranije prezivao Seferović. Među uhapšenima je i Dženan Demirović iz Mostara.

Uz Sadu Đuguma i Dženana Demirovića, u akciji Inpact koju su jutros izveli pripadnici Federalne urpave policije uhapšeni su Adnan Šljivić, Rijad Dumpor, Alen Fale, Miran Voljevica, Vedran Drljević i Edhem Memić, prenosi danas Avaz.

(Fena / Source.ba)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.