14.1.2021. 17:10
0
"Ponovo je došao iz istog pravca, nazvao selam, kupio cigarete i tražio još neke ženske cigarete i tri upaljača"
Nakon opsežne policijske potrage za ubicom, turskim državljaninom Canerom Taylanom, policija ga je danas oko 14 sati uhapsila u napuštenoj kući u naselju Raško Polje, nekoliko kilometara od Busovače.

Podsjećanja radi, on se tereti da je jučer, hladnim oružjem, u Zenici ubio dva muškarca, trgovca devizama.

Ubica je uhvaćen zahvaljujući prijavi radnika sa lokalne benzinske pumpe, kod kojih je u dva navrata kupovao cigarete i alkohol.

- Došao je pješice sinoć oko 20:25 sati iz pravca Busovače. Uzeo je nekoliko piva i otišao ponovo u pravcu Busovače. Radnom kolegi je bio sumnjiv, obzirom da se vidjelo da mu naš jezik nije maternji. Malo je, kako ja to kažem, zanosio. Nismo bili sigurni je li to on, obzirom da je imao kapu i nosio masku. Kolega je nazvao policiju i prijavio - rekao je radnik pumpe za Dnevni Avaz.

- Nedugo nakon toga, kaže, vratio se i kupio cigarete i tri upaljača.  Ponovo iz istog pravca došao je, nazvao selam, kupio cigarete i tražio još neke ženske cigarete i tri upaljača. Nakon toga bilo mu je jasno da ga gledamo i da smo ga prepoznali, te se uputio u istom pravcu odakle je i došao - kazao je radnik.

Kasnije je, kaže čuo, da je policija nedaleko od benzinske pumpe pronašla njegove tragove, kao i tragove od vrećice s pivom koje je kupio na pumpi. 

Za njim se tragalo od jučer zbog ubistva Ramiza Odobašića i Arslana Mujića. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.