23.1.2021. 11:25
0
Racija u ugostiteljskom objektu, hapšenje zbog pružanja seksualnih usluga i droge: "Pali" državljani Slovenije, Srbije i BiH
Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u toku prethodne noći, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Dolar“, a koja je usmjerena na otkrivanje prostitucije i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Izvšena je operativno taktička radnja racija u ugostiteljskom objektu u Banjaluci vlasništvo L.Ž. iz Prnjavora. L.Ž. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Navođenje na prostituciju“ i „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, saopćeno je iz MUP-a RS.

U okviru ovih aktivnosti lišena su slobode i lica inicijala A.M. i N.Š. iz Banjaluke, M.V., A.S., Z.D. i N.K. iz Republike Srbije zbog osnova sumnje da su za novac pružali seksualne usluge u ugostiteljskom objektu. Kod navedenih lica pronađena je i oduzeta određena količina novca.

-Slobode su lišena i 4 državljana Republike Slovenije i to lica B.Ć. kod kojeg je pronađena određena količina bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“, M.S., A.D. i M.F. za koje je izvršenim testiranjem utvrđeno da su pozitivni na prisustvo opojne droge kokain. U toku je kriminalistička obrada lica i rad na dokumentovanju navedenog predmeta. Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Određene aktivnosti u okviru ove akcije i dalje su u toku, navodi se u saopćenju, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.