23.1.2021. 13:31
0
Remza Karajčić majku izmasakrirala sjekirom, a sada tvrdi da se ničega ne sjeća
U Okružnom sudu u Bijeljini jučer je počelo suđenje Ramzi Karajčić (63) iz Kozluka kod Zvornika, koju optužnica tereti za svirepo ubistvo majke Namke Kokić (83), koje se dogodilo 25. avgusta 2020. godine u porodičnoj kući u Kozluku.

Zdravstveni problemi

Na početku ročišta, na pitanje sudije Milene Zorić je li ranije osuđivana, Ramza Karajčić izjavila je da ne zna, iako je prije dvanaest godina osuđena na petogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva muža Ramadana Kočića, kojeg je usmrtila tako što mu je nanijela 41 povredu krampom po glavi i tijelu.

Optužena Ramza Karajčić požalila se pred Sudskim vijećem da je bolesna, da ima slabo srce i visok krvni pritisak.

Čitajući optužnicu, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina Muris Šabić istakao je da je Ramza Karajčić, živeći u zajedničkom domaćinstvu s majkom Namkom Kokić, zbog međusobnih nesuglasica, u stanju smanjene uračunljivosti, oborila majku na pod, nakon čega joj je oštricom sjekire nanijela pet smrtonosnih povreda po glavi.

Povrede su ustanovljene na očima, čelu, jagodičnim kostima, čeonoj, tjemenoj i nosnoj kosti, nagnječen je mozak, što je dovelo do velikog fizičkog bola i patnje.

Nakon toga, optužena Remza Karajčić ostavila je sjekiru na sećiju i javila se u Policijsku stanicu u Kozluku, gdje je izjavila da je udarila majku sjekirom u glavu.

Nasilna smrt je neposredno nastupila, kako je opisao tužilac Šabić, zbog oštećenja moždanih centara Namke Kokić koji su izazvani snažnim udarcima sjekirom, čime je optužena Remza Karajčić počinila ubistvo na svirep način.

Moguće priznanje

Na pitanje sudije Milene Zorić razumije li optužnicu i je li ubila svoju majku, Remza Karajčić je odgovorila: „Ne znam, ne sjećam se ničega, bogami.“
Branilac optužene po službenoj dužnosti, advokat Duško Marjanović izjavio je da je očekivao da se u međuvremenu postigne sporazum o priznanju krivice, ukazavši na koliziju po pitanju stanja svijesti optužene u vrijeme izvršenja krivičnog djela.
Nastavak suđenja zakazan je za 15. februar.

Neuropsihijatrijsko vještačenje

– Predložit ćemo ponovno neuropsihijatrijsko vještačenje, jer postoji kolizija između vještačenja koje je naložio tužilac i ranijeg vještačenja prilikom ubistva muža. Ramza još ne zna ili nije svjesna, tako mi je rekla, da je njena majka preminula nakon nanesenih udaraca – izjavio je advokat Marjanović za Avaz.

Ubistvo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.