29.1.2021. 21:30
0
Kako je lukavi lopov pokušao nasamariti policiju: Mujčin „opuhao“ prodavnicu pa se sakrio u provaljenu kuću u komšiluku
Poznati zenički lopov Semir Mujčin, koji je više puta osuđivan sudeći prema navodima iz optužnice Kantonalnog tužilaštva Zeničko- dobojskog kantona izveo je nevjerovatnu pljačku te je bezuspješno pokušao nasamariti policajce, piše Avaz.

Naime, prema detaljima iz optužnog akta do kojih je došao „Avaz“ Mujčin je 22. marta prošle godine krenuo u pljačku. Oko 17.30 sati došao je do prodavnice „Amina“, vlasnika P.E. koja se nalazi u Travničkoj ulici.

Otišao je do stražnje strane trgovine gdje je navodno presjekao metalne rešetke te razbio staklo na prozoru, a potom i ušao u prodavnicu. Tu je izvršio premetačinu te napakovao u kese razne vrste alkoholnog pića, energetske napitke, razne vrste kafe, čokolade, keks i druge prehrambene artikle.

Plijen je, prema pisanju Avaza, izvukao iz radnje te ga spakovao u svoje vozilo koje je bilo parkirano ispred radnje. Prema navodima iz optužnice to je radio cijelu noć te je ukrao veliki broj artikala.
Da bi zavarao trag policiji on je smislio nevjerovatan plan, provalio je u kuću koja je vlasništvo J. Z., a nalazi se u komšiluku, odnosno vrlo blizu prodavnice koju je opljačkao.

U pretrhodnom periodu je shvatio da u toj kući trenutno niko ne živi te je odvalio katanac i postavio svoj. Smjestio se u kuću u koju je provalio, a unutra je ostavio svoj plijen. Prema navodima iz optužnice ukradene stvari vrijedne su 1.750 KM. On je navodno i uhapšen u kući u koju je provalio i bespravno se uselio.


Zenica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.