28.2.2021. 21:16
0
"To je bio neko uigran, znali su šta rade. Palili su redom, polivali benzinom"
FOTO: Dnevni Avaz
Nakon sinoćnje paljevine automobila u Autokući "Cirko" u Staroj Biloj kod Viteza, vlasnici su za „Avaz“ kazali kako su dvije nepoznate osobe zapalile čak sedam automobila, napravili im štetu veću od 100.000 KM, a da nisu došli na vrijeme čitava autokuća bi izgorila, prenosi Avaz.

Željko Dujmović, sin vlasnika, kazao je za Avaz da ih je dva sata poslije ponoći zvao čovjek koji blizu živi i koji je vidio maskirani dvojac kako pali automobile.

- Iako blizu živimo, dok smo došli već su pobjegli. Pokušali smo ugasiti, otac i ja smo uzeli vatrogasne aparate, ali nije vrijedilo. Sve je bilo u plamenu. Sedam automobila je izgorilo, pet potpuno - rekao je Dujmović za Avaz.

Paljevinu su snimile i nadzorne kamere, na kojima se vide dvojica maskiranih piromana. Dujmović kaže da je riječ o ljudima koji su dobro znali šta rade.

- To je bio neko uigran, znali su šta rade. Palili su redom, polivali benzinom, izgorila bi čitava autokuća da ih nije omelo - kazao je.

Policija je obavila uviđaj, a, kaže, i njima je kazao, da ne sumnjaju ni na koga.

"Zaista ne sumnjamo, niti smo imali konflikte, niti nam je neko slao poruke ili neko prijetio. Nikad se nisam nadao da bi se nešto ovako moglo dogoditi", rekao je Dujmović.

PozarVitez
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.