5.3.2021. 16:56
0
Snimak iz sudnice: Šta se događalo na ročištu Darku Elezu
U Sudu BiH održano je ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se izručenom Darku Elezu, odredi jednomjesečni pritvor. Odluka se očekuje u poslijepodnevim satima.

Tužilac Dubravko Čampara zatražio je pritvor zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi Elez mogao ometati istragu, opasnosti da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog bojazni od uznemirenja javnosti.

Elez se zvanično sumnjiči za likvidaciju Siniše Miličevića Tigra, dva pokušaja ubistva u Bijeljini i tri krivična djela iznude.

Čampara je ukazao da je Elez organizirao kriminalne grupe u Srbiji i BiH, te da je grupa lako prelazila granicu preko Drine. Preko 35 svjedoka kažu da im je ugrožen život, te je zbog toga utjecaj na svjedoke zagarantiran.

Advokat Senad Kreho koji zastupa Eleza usprotivio se prijedlogu Tužilaštva, te tražio da se pritvor zamijeni mjerama zabrane, koje bi podrazumijevale ograničenje kretanja, oduzimanje dokumenata i obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Darko Elez je rekao da je saglasan da mu se odredi pritvor.

- Odredite mi pritvor, nije problem, ali i da se radi u skladi sa zakonom, jer ako se ne bude tako radilo ja ne želim u tome da učestvujem - kazao je Elez koji je rekao da ne poznaje ubijenog niti oštećene u Bijeljini kao ni većinu osoba iz njegove grupe, prenosi avaz.    

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.