19.4.2021. 13:04
2
Oglasili se iz Sarajevo-taxija o silovanju djevojke u Semizovcu
Vezano za medijske natpise koji su se pojavili tokom jučerašnjeg i današnjeg dana a koji u većini slučajeva glase: sarajevski taksista silovao djevojku, dužni smo obavjestiti javnost da novinarski članci, da li namjerno ili ne, na sve taksi kompanije koje pružaju usluge prijevoza na ovaj način stavljaju etiketu silovatelja i kriminalaca, te im nanose nesagledive štetne posljedice u poslovanju, iako je podatak o kojoj je kompaniji riječ, bilo vrlo lako provjeriti i dobiti informaciju, kažu iz Sarajevo-taxija.

"Po ko zna koji put apelujemo na građane i građanke Kantona Sarajevo da prilikom korištenja usluga taksi prijevoza, koriste isključivo legalne taksi prijevoznike, te još jednom navodimo da koristeći vozila naše kompanije putem mobilne aplikacije mojTaxi, imate dostupnost vozila 24h na dan, zaštićenost u smislu da ovu aplikaciju koriste isključivo licencirana vozila Kantona Sarajevo i da su ista praćena 24h dnevno, gdje u svakom momentu na Vaš zahtjev, znate ime i prezime vozača čiju ste uslugu prijevoza koristili.
 
Imajući u vidu nemili događaj koji se desio našoj građanki, moramo istaći da smo se u više navrata do sada obraćali Ministarstvu unutrašnjih poslova KS, FBIH, Kantonalnoj i federaloj upravi za inspekcijske poslove, i dokumentovano navodili da se u firmama Žuti taxi i Holand company, pod čijim je okriljem vozač vozio, dešavaju kriminalne radnje, razne malverzacije, i slične nezakonite radnje, te da vozilima ovih kompanija upravljaju sumnjiva lica, i da ista nisu prijavljena za obavljanje taksi djelatnosti čime se na direktan način nanosi šteta budžetu Kantona Sarajevo, što se vrlo lako može provjeriti u Ministarstvu saobraćaja KS i Poreznoj upravi KS.

Ovom prilikom još jednom molimo i apelujemo na sve medije i novinare da sve informacije o vozačima u Kantonu Sarajevo dobivaju na pravoj adresi, a ista je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, a nadležne institucije da u ovakvim slučajevima objave puno ime i prezime počionioca krivičnih djela, kao i podatke kompanije pod čijim okriljem vozač pruža usluga taksi prijevoza. 

Suprotnim postupanjem od gore navedenog mi kao legalni taksi prijevoznici od juče se nalazimo pod velikim pritiscima kako građana i građanki KS, tako i medija, te smo dužni uputiti pismeni demant i javnost upoznati sa podatkom da ovaj sramni čin, nije počinio vozač pod okriljem firme „Sarajevo-taxi“.

Takođe, želimo istaći da je naša kompanija uvijek na usluzi našim građanima i građankama, i da smo uvijek  bili i biti ćemo, kompanija, koja će ovakve postupke uvijek osuđivati i davati punu podršku nevinim žrtvama razno raznih sumnjivih i kriminalnih lica", kažu iz Udruženja Sarajevo Taxi.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.