5.8.2021. 10:43
0
Ratni zločinac u Državnom zatvoru šiša robijaše, a Tasim Kučević je pomoćnik moleru
U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine, poznatijem kao Državni zatvor, trenutno robijaju 234 osuđenika za ratni zločin, terorizam i organizirani kriminal. Od toga su 22 strani državljani.

Od prije nekoliko mjeseci je osiguran i radni angažman zatvorenika. Tako njih 76 radi u kuhinji, pekari, biblioteci, brijačnici, vešeraju, rade kao frizeri ili pomoćni radnici u moleraju, a pomažu i u održavanju čistoće.

Iz spiska zatvorenika koji su radno angažovani, vidljivo je da je među njih 76 najviše onih koji su osuđeni za ratni zločin, te za neovlašteni promet opojnim drogama. Poslove u Državnom zatvoru obavljaju i osuđenici za pranje novca, zloupotrebu položaja, krijumčarenje ljudi.
Dio spiska radno angažiranih osuđenika

Tako, između ostalog, ratni zločinac Milorad Mrđa u državnom zatvoru šiša robijaše. Osuđeni za ista djela pomažu u njezi zatvorenika, a neki rade u biblioteci. Jedan diler radi u kuhinji.

Od „poznatijih“ robijaša tu je i Tasim Kučević, osuđen za organizirani kriminal, odnosno trgovinu ljudima i pranje novca. On radi kao pomoćni radnik za molera, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.