17.1.2022. 11:15
5
Drama na Koševskom Brdu: Muškarac "nahuškao" pitbula na muškarca, a zatim ga pretukao
Sarajevska policija jučer je uhapsila Eldina Matulovića i još dvojicu njegovih prijatelja zbog napada na muškarca u centru Sarajeva.

- Dana 16.01.2022.godine policijski službenici Druge PU su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 173. KZ F BiH (laka tjelesna povreda), člana 327. KZ F BiH (nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja) i člana 362. KZ F BiH (nasilničko ponašanje), izvršena na štetu K.S. iz Sarajeva, i lišili slobode lica: E.M. rođen 1993.godine i K.R. rođen 1997.godine i A.L. rođen 1993.godine, svi iz Sarajeva- navedeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznaje Avaz, Eldin Matulović s Koševskog Brda nahuškao je pitbula na K. S., a potom su ga sva trojica pretukla. 

Napadnuti je srećom zadobio lakše povrede, a policija je vrlo brzo uhapsila nasilnike. O svemu je obaviješten tužilac, a trojica uhapšenih su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Eldin Matulović je prije nekoliko godina u ulici Zuke Džumhura slomio lobanju 16-godišnjaku. Također je privođen nakon što je provalio u atelje poznatog akademskog slikara Seada Čerkeza na Koševskom Brdu, odakle je ukrao novac i 23 umjetničke slike.

Privođen je i u akciji "Panorama" zbog krađa vozila i iznuda, a prije četiri godine je hapšen jer je brata Marka izbo nožem. Njihov treći brat Kristijan Matulović također je od ranije poznat policiji. 

 
5
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.