22.5.2023. 13:33
1
Cigareta izazvala požar u Domu za stara lica u Zenici?
U nedjelju navečer buknuo je požar u Domu za stara lica u Zenici, u kojem, srećom, niko nije smrtno stradao, dok je nekolicina osoba zadobila zdravstvene poteškoće. Vatrena stihija krenula je nešto prije 23 sata, iz sobe jednog od štićenika, a glasnogovornik MUP-a ZDK za N1 danas je iznio nove detalje.

- Prema preliminarnom mišljenju stručnjaka uzrok požara je ljudski faktor, najvjerovatnije usljed konzumiranja cigareta na mjestu gdje se to nije smjelo činiti. Uprava policije MUP-a ZDK nakon izvršenog uviđaja, uzimanja izjava svjedoka te potrebnih vještačenja dostavit će odgovarajući izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama Kantonalnom tužilaštvu ZDK - rekao je za N1 glasnogovornik MUP-a ZDK Elvedin Fišek.

Srećom, sinoćnja evakuacija svih 75 štićenika, u čemu su sudjelovali zaposleni građani, policija, vatrogasaci i zdravstveno osoblje Službe hitne pomoći Zenica, bila je brza i efikasna.

Sinoć je, nakon evakuacije štićenika, dvojici policajaca i dvjema medicinskim sestrama te jednom štićeniku JU Dom za stara lica, kao i jednom građaninu, koji je sudjelovao u akciji spašavanja, ukazana pomoć na Urgentnom bloku Kantonalne bolnice Zenica.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.